Concurs Bebras Romania

 
 

Despre concurs

Bine ati venit la Concursul Bebras Romania 2023!

Anul acesta, concursul se va desfasura in perioada 30 Octombrie-05 Noiembrie 2023 in toate unitatile scolare interesate din Romania. Elevii și profesorii care nu vor putea sustine, respectiv superviza concursul in perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2023 din motive de vacanta de toamna, vor putea sustine concursul, pe cale de exceptie, in perioada 6 – 12 noiembrie 2023. Participarea la acest concurs este gratuita.

Concursul Bebras se adreseaza elevilor din urmatoarele categorii de varsta:

Competitia se desfasoara exclusiv online in cadrul fiecarei scoli, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil si poate fi sustinuta in limba romana sau engleza. Pentru desfasurarea optima a competitiei, este necesar doar ca scolile sa detina o sala de calculatoare, dotate cu conexiune la Internet. Competitia poate fi sustinuta pe orice versiune de Windows (7, 8,10, 11), Linux si inclusiv pe iPad, ea nedepinzand de Java.

Luand in considerare contextul pandemic, se accepta ca acest concurs sa fie sustinut si de la distanta de catre elevi, sub coordonarea si supravegherea online a unui profesor, in conditiile in care acesta nu poate fi sustinut in cadrul unitatii scolare. In acest caz, elevii trebuie sa detina un computer, dotat cu conexiune la Internet.

Concursul dureaza 60 de minute si cuprinde 15 intrebari, axate pe gandirea algoritmica si computationala.

Aceast concurs va testeaza abilitatile logice si de calcul prin intermediul diferitelor tipuri de probleme, amuzante si provocatoare in acelasi timp. Problemele se succed pe 3 nivele de dificultate: A, B si C. Problemele de nivel "A" sunt mai usoare decat cele de nivel "B", care, la randul lor, sunt mai usoare decat cele de nivel "C". Regulile de notare sunt urmatoarele:  

Dificultate

Raspuns corect

Raspuns incorect

Intrebare nerezolvata

A

+6 puncte

0 puncte

0 puncte

B

+9 puncte

-2 puncte

0 puncte

C

+12 puncte

-4 puncte

0 puncte

 

Se acorda 45 de puncte din oficiu, iar scorul maxim ce poate fi obtinut este de 180 de puncte.

Rezultatele obtinute vor fi afisate la finalul concursului. Dupa afisarea rezultatelor, elevii vor putea in continuare sa se autentifice pe site, insa intr-un mod de vizualizare diferit. Astfel, elevii vor putea relua testul in modul de vizualizare Revizuire (Review) astfel incat sa afle ce anumite au gresit. Profesorii vor putea utiliza acest mod de vizualizare si la clasa.

 

Care sunt pasii pentru inscrierea in acest concurs?

 Regulamentul concursului poate fi gasit aici